Så du har bestämt dig för att ge dig ut på den äventyrliga resan med att renovera ditt badrum. Det spelar ingen roll om du gör det med din familj i åtanke eller för att locka framtida potentiella bostadsköpare – badrumsrenovering kan vara en mycket spännande och givande upplevelse men ibland ganska frustrerande. För att undvika de problem som kan uppstå av det och göra ditt liv bekymmersfritt, överväg tipsen nedan så kommer du snart att njuta av ett avkopplande bad i ditt nyrenoverade badrum.

  1. Bestäm din budget – Detta är det badrumsrenovering malmö första och mycket viktiga steget i ditt badrumsrenoveringsprojekt. Baserat på din budget kan du göra en komplett badrumsrenovering till att bara göra de nödvändiga uppgraderingarna. Att bara byta ut slitna plattor på golvet och byta ut den gammaldags kranen kan vara allt som ditt badrum behöver föryngras och samtidigt vara lätt för fickan.
  2. Gör det själv eller anlita ett proffs? Många tror att de är händiga nog att måla, byta kakel och kranar, till och med göra en hel badrumsrenovering på egen hand. Även om detta är sant för vissa, behöver de flesta en professionell för att göra jobbet rätt och snabbt. Och om du anställer rätt person kommer du att dra nytta av dem eftersom de känner till de senaste trenderna, de bästa materialen för kvalitet och värde och kommer att ge dig gedigna råd. Om du vill avsluta ditt projekt snabbt, överväg att anlita en entreprenör. Om du vill säkra pengar än utvärdera vad du kan göra själv eller med vänner hjälp. Om du inte kan lägga kakel men kan måla, anlita en fackman endast för att lägga plattorna och måla färdigt själv. Oavsett vilken väg du väljer att ta med ditt projekt, se till att göra din due diligence.
  3. Välj material för din badrumsrenovering klokt. I våra dagar översvämmas vi av ett brett urval av golvmaterial, armaturer och handfat. Förutom de uppenbara skälen till färg, storlek och stil, när du väljer material för ditt badrumsrenoveringsprojekt bör du tänka på följande när du handlar:
  4. Kvalitet och hållbarhet – ingen vill fixa sitt badrum varje år och det är därför det är viktigt att välja hållbara och högkvalitativa material och inredning. När du väljer produkt, ta dig tid att leta runt för att jämföra de tillgängliga alternativen. Om du anlitat en entreprenör kommer här hans/hennes oumbärliga råd och förmodligen kan han/hon ge dig rabatt på material från vissa butiker.
  5. Säkerhet och komfort – Alla uppskattar ett snyggt badrum men implementera alltid säkerhet och komfort i det. Ditt badrumsgolv är ofta vått så de snygga polerade marmorplattorna kan se bra ut men hala när de är våta kan orsaka onödiga fall av dina familjemedlemmar.
  6. Underhåll – glöm inte att ingenting förblir som nytt om det inte underhålls på rätt sätt. Om du inte har en hembiträde (ännu) som städar efter dig varje dag, överväg några lättskötta material och färger för ditt badrumsrenoveringsprojekt. På så sätt kommer du att spendera mer tid på att njuta av ditt badrum än att rengöra det.

Badrumsrenoveringarna är ibland tidskrävande och ganska stressande, men om du följer de enkla stegen ovan kommer du att ansvara för ditt projekt och du kommer att njuta av tillfredsställelsen av att se och använda slutresultatet av din välplanerade badrumsrenovering. Och kom bara ihåg att det kommer att vara värt ansträngningen när du ser ditt nya badrum färdigt precis efter din smak.